Finike’nin mikro-klima iklimi, Finike portakalımızın rengini diğer rakiplerinden ayıran bir özelliktir. Finike portakalımızın sırrını Beydağları’ndan gelen sularda aramak yanlış olmaz. Ayrıca unutmayalım ki; Finike Portakalı 1994 yılında Kaliforniya’da yapılan tat kontrolünde birinci olarak konumunu pekiştirmiştir.
Kasımın ortasında başlayan hasadı, Nisan ayına kadar devam eden Finike portakalımız; 40 bin dekarlık bahçelerin 35 bin dekarında yıllık 175-200 bin ton arasında üretilmektedir.
Türkiye’deki portakal üretiminin sadece %9'u Finike'de yapılmasına karşın üretilen her portakal Finike portakalı olarak pazarlanıyor. Öyle ki, bu durum halk arasında “üretilen 150 bin portakal İstanbul haline gidene kadar 600 bin ton olmaktadır” şeklinde ifade edilmektedir. Bu da siz tüketicilerin pazardan "Finike Portakalı" adı altına aldıkları portakalın çok çok azının gerçek Finike Portakalı olduğunu göstermektedir.
Ve şimdi 106 numarayla 15 Mayıs 2018 tarihinde coğrafi işaret kazanmış olan, %100 Finike Portakalı'nın gerçek tadını tatmak üzere sipariş vermeye çok yakınsınız. Verdiğiniz her siparişin özenle bahçelerimizden taze olarak dalından toplanıp, paketleneceğine emin olabilirsiniz. Ve ayrıca unutmayınız ki ürünleriniz garantimiz altında olup, kargo aşamasında karşılaşacağınız hasarlar tarafımızdan anında telafi edilecektir. Şimdi güvenli ve keyifli alışverişin tadı çıkarmanız dileğiyle;
İsmini İspanya'nın 'Valencia' şehrinden alan bu portakal çeşidi, oldukça tatlıdır ve meyve suyu üretiminde kullanılır. Doğal renge ve çok lezzetli bir..